KAYITLAR  |  DEFTERE YAZ
Gönderen:
umut

Yer:
Diger

Tarih:
20 Mart 2007, Salı
18:18

Alıntı Yap: umut

bu siteyi yaptiginiz ve turk muzigini kitlelere tanittiginiz için sizlere tesekkur ederim.
............................
Yönetici Cevabi (Kurtar KARAKUS)
Ben te?ekkür ederim
Yukarı          
 
Gönderen:
ata

Yer:
Diğer

Tarih:
19 Mart 2007, Pazartesi
13:57

Alıntı Yap: ata

Kusura bakmayın ama verdiğiniz bilgileri hiç de yeterli bulmadım.Hüseyni makamı için uşşak 4'lüsü ve hüseyni 5'lisi derseniz ve bu makamın seyriyle ilgili bilgi vermezseniz,okuyan insan sadece ekrana baka kalır.Araştırırken biraz daha özenli davranın.Bu işi bilen biri olarak çok boş şeyler olduğunu söyleyebilirim.
............................
Yönetici Cevabı (Kurtar KARAKUŞ)
Bu işi bilen birisi olarak Güçlüler ve durakların ne anlama geldiğini biliyorsunuzdur. Orda verilen bilgiler doğrultusunda güçlüleri ve durakları belirterek bir şeyler icra ettiğinizde hüseyni etkisini görürsünüz. Burda verilen bilgiler bu işin temelini oluşturmak içindir. Yoksa makamlara tam hakim olmak için yine kişinin kendi çabası gerekir..
Yukarı Mail: skream@mynet.com         
 
Gönderen:
şakir

Yer:
Balıkesir

Tarih:
06 Mart 2007, Salı
11:46

Alıntı Yap: şakir

hocam biraz eksiklik var.makamlar açısından daha zengin olmalı.30 makam yerine 70 veya 80 makam tanıtabilirseniz daha iyi olur.çünki sanat müziği çok geniş bir sehadır slm.

............................
Yönetici Cevabı (Kurtar KARAKUŞ)
Geleneksel Türk Müziğinde 600' ü geçkin makam kullanılmıştır. Kimisi zamanla unutulup gitmiştir. İzmir Karşıyaka Belediye Konservatuvarında bizim öğrenebildiğimiz, notlarını tutabildiğimiz makamlar malesef bu kadardır.
Yukarı     MSN: ASLIHANTEPE@hotmail.com     
 
Gönderen:
Yaşar Gülen

Yer:
Balıkesir

Tarih:
04 Şubat 2007, Pazar
01:50

Alıntı Yap: Yaşar Gülen

Bu yöntemle makamları öğrenmek gerçekten çok kolaymış. Sitenizdeki makam açıklamalarını okudum ve çalgımla icra ettim. Gerçekten de o makamla ilgili işitsel etkiyi işittim. Bu iş bu kadar kolay öğretiliyorsa neden cemiyetlerde, derneklerde çok karışık geliyor insanlara... Ellerine sağlık... Umarım bu kuram anlayışı herkese ulaşır da Türk müziği bu karmaşık ortamdan uzaklaşır.
............................
Yönetici Cevabı (Kurtar KARAKUŞ)
Bu yöntem elbette çok kolay bir yöntemdir. İnsanlara böyle kolay yöntemlerle Türk müziğini anlatırsanız daha çok insanın ilgisini çekecek ve yeni nesil kendi kültüründen uzaklaşmayacaktır. Ama malesef Konservatuvarlarda, cemiyetlerde araştırmacı, sorgulamacı yapısı olmayan hocalar olduğu için kendi bildiğini doğru sanıyorlar. Dolayısı ile bu böyle denmiş ama gerçektende böyle mi? diye sorgulama zahmetinde bulunmamışlar. Kabul edilmiş. Birazda kimsenin pek bilmediği bir konuda bir şeyler biliyor olmanın verdiği bir manevi tatmin duygusu vardır. Bir nevi kişisel çıkar diyeyim... Bu vesile ile bu yöntemi bizlere öğreten değerli hocamız Onur AKDOĞU'ya sevgilerimi gönderiyorum
Yukarı Mail: yasargulen@gmail.com         
 
Gönderen:
ersin alkan

Yer:
İstanbul

Tarih:
05 Aralık 2006, Salı
16:50

Alıntı Yap: ersin alkan

benim gibi iş dolayısı ile düzenli olarak sanat müziğimizle ilgilenemeyen,dernek ve cemiyetlere iştirak edemeyenler için bulunmaz bir nimet..emeği geçen herkeze tşk.ler ,sevgiler
............................
Yönetici Cevabı (Kurtar KARAKUŞ)
Dilekleriniz için teşekkür ederim. Elimden geldiği kadarı ile notlarımı yayınladım. Faydalı olduğunu görmek beni mutlu edşyor. İnternette bu tür bir kaynak yok. Olan kaynaklarda AREL yöntemi denen kolay öğrenilemeyen yöntemlerle anlatılan bilgiler.
Yukarı Mail: aegeanpride@hotmail.com    MSN: aegeanpride@hotmail.com     
 

Toplam Kayıt Sayısı: 74 Toplam Sayfa Sayısı: 15
[««] [«] 1. 2. 3. . . . 11. 12. 13. 14. 15. [»] [»»] 
© 2017 Turna Web Tasarım Hizmetleri Ziyaretçi Defteri Tüm Hakları Saklıdır
Turna Tasarım Ziyaretçi Defteri